skip to Main Content

Velkommen. Du er landet på bloggen hos Kudos Kommunikation. Her skriver vi om alt mellem himmel og jord, der relaterer sig til kommunikation, PR og branding.

IT-watch – en kaffe med redaktøren

Mere end 1.000 virksomheder, 85.000 ansatte og en omsætning på over 50 milliarder. Det er den danske IT-branche. Alligevel har de danske mediers dækning af IT-branchen mildt sagt været skrantende de sidste 10 år. Derfor har vi ofte stået med en total uafsættelig, men knaldgod IT-historie, og tænkt: der må sgu da være et marked for et medie, der skriver om, hvad der rører sig i IT-branchen. Så velkommen til IT-watch. 

IT-watch er Watch Mediers nyeste skud på stammen. Og med en redaktion på 5 fuldtidsjournalister ligner det en seriøs satsning. Vi var nysgerrige, og bød derfor redaktør Jakob Skouboe på en kaffe samt en snak omkring planer og ambitioner for det nye medie.

“Vi  følger op og kommer til at være pisseirriterende”

“Vi kommer til at skrive om virksomhederne, strategi, penge og lederskab. Det kommer til at handle om forretningerne bag teknologien i højere grad end teknologien. Og så kommer vi til at følge op på vores historier – vi kommer til at være pisseirriterende.”

Er der bestemte typer historier, I vil gå mere op i?

“Vi er sådan set åbne. Men der skal være et dansk anker, og så har vi en ret striks definition af, hvornår man tilhører IT-branchen. Vi skriver altså ikke om en hvilken som helst virksomhed, der har lavet en IT-løsning, så ville vi jo blive alt for brede. Og så vil vi gøre en del ud af at dække både start-ups og de mindre virksomheder. Der er jo en underskov af interessante mindre IT-virksomheder i Danmark, der aldrig er nogen som har interesseret sig for. Sidst men ikke mindst, så er navnestoffet interessant for os; hvem er hvem og hvor rykker de hen?”

“Vi kommer også til at dække skoven af mindre virksomheder, der aldrig før er nogen som har interesseret sig for.”

Hvordan kommer Jeres nyhedsflow til at se ud?

“På linje med de andre Watch Medier, så sender vi nyhedsbrev ud to gange om dagen. Vi har en morgenredaktion, der scanner dagens nyheder om branchen, hvor vi ikke er blege for at lave citathistorier. Og så har vi selvfølgelig vores egne historier, hvor vi kommer til at være rigtig stærke. Vi tilbyder vores læsere en kombination af overblik og unikt indhold.

Hvad er Jeres forretningsmodel?

“Vi er først og fremmest abonnementsbaserede og supplerer derudover med indtægter fra job og banner. At vores primære indtægtskilde er abonnement betyder, at vi først og fremmest går op i at skabe værdi for vores læsere, frem for at generere mest mulig trafik via clikbaits osv. og tilbyde annoncørerne voldsomme bannerformater. Vi vil selvfølgelig også gerne have, at folk læser vores artikler og at annoncørerne er tilfredse med vores produkt. Det er klart. Men vores primære fokus er på vores læsere.”

Hvordan kommer man bedst i kontakt med Jer?

“Vi tjekker faktisk vores redaktionsmail og forsøger at svare alle seriøse henvendelser. Så det er i hvert fald et godt sted at starte.”

—-

Vi siger tak for besøget og ser frem til at følge – og bidrage – til det nye IT-watch.

Find mere inspiration her

Seneste indlæg
20nov 19
Sælger østers Remoulade?

Sælger østers remoulade?

Er det sejest at sælge remoulade eller østers? Selv om kommunikation skal mærkes på bundlinjen, så er det ikke nødvendigvis cash-cow’en, der skal være omdrejningspunktet. Derimod kan nicheprodukter sagtens være…

read more
09sep 19
Kan Man Købe Sig Til Indflydelse?

Kan man købe sig til indflydelse?

Mange såkaldte influencers passer deres online profil som fuldtidsbeskæftigelse og er dermed blevet ultrakommercielle reklamesøjler enhver kan købe sig ind på. Men er det så stadig hipt, giver det influence…

read more
28jun 19
Hvad Kommunikationsfolk Kan Lære Af Chernobyl

Hvad kommunikationsfolk kan lære af Chernobyl

Sandsynligvis er de fleste danske kommunikationsfolk tiltænkt rollen som brandmænd og biorobotter. Tumlende rundt med højradioaktive grafitstykker på en skovl, i afsindig hast, med hjemmelavet beskyttelsesdragt banket ud af tilfældige…

read more
Back To Top