skip to Main Content

Velkommen. Du er landet på bloggen hos Kudos Kommunikation. Her skriver vi om alt mellem himmel og jord, der relaterer sig til kommunikation, PR og branding.

Rotter & Måtter – Kudos på tur

Det kan være superfint, at forstå en forretning ud fra PowerPoint slides og studeren af website. Men hvis man for alvor skal under huden og virkelig forstå, hvordan en virksomhed fungerer, så er der ingen vej uden om en “walk the talk”.

Derfor foreslog vi vores nyeste kunde, Rentokil Initial, at vi investerede to fulde dage, hvor vi var med i marken med både skadedyrsbekæmpelse, hygiejne- og måtteservice. Dagene bød blandt andet på hemmelige væggelus på pæne hoteller, en virksomhed, der blev reddet fra fallit, ømme arme – og ikke mindst en fantastisk indsigt og en del gode historier. Her er et udvalg:

Væggelus, rotter og andet kryb

20150120_083450
Claus og Martin diskuterer smagen af rottegift. Rottegift er blodfortyndende og med mindre, man spiser flere kilo, er det ikke farligt for mennesker. Det kan dog ikke tilrådes, at gøre forsøget, for det smager ganske grimt.

Vidste du, at væggelus er et stærkt stigende problem – også i Danmark? I takt med, at vi rejser som aldrig før og den næste storby aldrig er længere væk end en weekend og en billig flybillet, så følger der også flere kryb med rundt. Og væggelus er et stærkt stigende fænomen – ikke kun på hoteller, men også i private hjem. Efter at have ryddet to hoteller for væggelus, så kan vi fortælle, at de du skal se efter er: væggelusens ekskrementer, som ligner små sorte pletter eller klatter.

Ofte findes de på trærammen under sengen, i samlinger og sømme på sengen og i madrassen. Andre hyppige gemmesteder er kroge og hjørner, revner og sprækker i væggen eller tapetet, under paneler, bag et billede.

Vi havde selvfølgelig håbet, at vi skulle på den store rottejagt med luftgevær og løftede skørter. Men langt det meste arbejde omkring rotter og andre skadedyr er faktisk forebyggende. Der tjekkes fælder, fyldes gift på og kakerlakdetektorer efterses (jo – der findes masser af kakerlakker i Danmark). Det er oftest faste kunder, der ikke tager chancer. For det kan hurtigt blive en dyr affære, hvis skadedyrene ikke opdages i tide.

Reddet fra fallit

Og således til solstråle historien – en ung iværksætter havde fået sit lager lukket af Fødevarestyrelsen, fordi der var fundet muse-ekskrementer bag en palle. Ordren fra myndighederne var, at alle varer, der stod på gulvet i varehuset skulle destrueres. En udgift på over en halv million, der ville lukke virksomheden.

Heldigvis kunne Rentokil gå i dialog med myndighederne og tjekke varelageret grundigt efter for tegn på skadedyr og sætte detektorer op, der skulle finde ud af om, der stadig var mus. Enden på historien er, at i stedet for at destruere alle paller, så kunne virksomheden nøjes med at destruere fire paller – til en samlet værdi af 50.000 DKK. Og dermed var både lageret og virksomheden reddet.

Den service ingen ser

Umiddelbart er rotter mere spændende end måtter og hygiejneservice. Til gengæld gav dagen med Initial et indblik i en service, som vi alle nyder godt af, men som ingen ser. Aftørring af bakterier på skraldespande og sæbedispensere – der hvor den daglige rengøring sjældent får det hele med. Og selvfølgelig påfyldning af duftdispensere, rengøring af hygiejnecontainere og påfyldning af sæbe og desinfektionsmidler.

20150119_143106
Dagens høst af måtter. De skal nu sendes til Sverige, hvor de vaskes og tørretumbles.

Der er vist ingen tvivl om, at et rent og velduftende toilet – oven i købet med lækkert design – er noget, vi alle sætter pris på. Men som vi kun anerkender på et ubevidst plan. Lidt på samme måde som et el-selskab. Det er kun, når det IKKE virker, at vi lægger mærke til det. Og sådan er det med den slags service. Det skal bare være i orden; diskret kundeservice, der gør det lidt mere lækkert og hygiejnisk for os andre, at gå på arbejde. Og som konsekvens en service, der er med til at holde os raske og ikke smitte hinanden med bakterier.

Og på samme vis – hver dag bliver der skiftet tusindvis af gulvmåtter. Med eller uden logoer. I forretninger, på værksteder og kontorer. Det er hårdt arbejde og deres udsendte måtte konstatere ømme arme dagen derpå. Måtterne forhindrer snavset i at bliver trådt rundt i hele huset eller skåner ryggen, hvis man står hele dagen. Altså et indblik i den service som ingen ser. Men som vi alle sætter pris på – når den IKKE findes.

En god investering

For os som kommunikationsbureau, fik vi ikke alene en værdifuld indsigt i dagligdagen hos Rentokil Initial. Herunder en større forståelse for deres virksomhedskultur, fantastiske medarbejdere og hvad der driver deres forretning – helt fra den strategiske top til folket i marken. Vi fik også hands on på helt konkrete og gode historier, vi måske ellers ikke havde set. Og fremadrettet ved vi meget mere om, hvordan, hvorfor og til hvem vi skal kommunikere virksomhedens budskaber.

Så fra en investering fra vores side, ender vi faktisk med at takke Rentokil Initial for at tage os med rundt. Væk fra skrivebordet og ud i marken. Vi kan kun anbefale alle andre, at få deres kommunikationsbureau på tur. Eller for kommunikationsbureauer, at insistere på, at bruge en dag med deres kunder.

Det er sundt. Og det giver bedre kommunikation.

Find mere inspiration her

Seneste indlæg
19mar 20
Er Du Kanin Eller Chauffør?

Er du kanin eller chauffør?

Vi står i en situation, vi aldrig har prøvet før. Det letteste er at sætte sig ned og stirre på krisen som kaninen, der sidder og stirrer i forlygterne på…

read more
14feb 20
(Scandinavian) Airlines Ude Af Sync

(Scandinavian) Airlines ude af Sync

I den krænkelsesparate tid er det mere farligt end nogensinde at have holdninger. SAS blev ramt med en forhammer ved at foregive en holdning til skandinavisk identitet. Men for SAS…

read more
04feb 20
Trucks ’n’ Plugs Til Kudos

Trucks ’n’ plugs til Kudos

Vi starter 2020 med at byde velkommen til to nye kunder, nemlig et af verdens stærkeste brand inden for befæstigelse; fischer og en af verdens største producenter af lastbiler, busser…

read more
Back To Top